Кашник

Michaela BerovaMichaela Berova
Чирак
3725448
Кашник2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Опитвали ли сте кашник - ако не сте, даваме рецепта, за да си хапнете вкусно"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • вода - 1 к.ч. хладка
  • мая - 1/2 кубче /21 г/
  • краве масло - 1/2 пакетче
  • сол - на вкус
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • сирене - 1 ч.ч. (или на вкус)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашникът е печиво, тип тутманик, прави се супер бързо и е вкусен, много мек и пухкав.

С телена бъркалка се разбиват яйцата, прибавят се водата и маята. Разбърква се хубаво до еднородна смес. Добавя се маслото и солта, след това брашното, на порции.

Когато се получи гладка каша, се добавя и сиренето. Сместа се оставя на топки да втаса, след което се изсипва в намазана с мазнина тава.

Оставя се да почине още 30 мин. Кашникът се пече в силна фурна 220 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: