Начин на приготвяне
Брашното се пресява с бакпулвера и содата за хляб.
Тиквата се реже на парчета и се сварява във вряща вода. След това се изцежда и се охлажда.
В купа се чукват яйцата и се разбиват със захарта. Тиквата се пасира и се добавя в купата. Добавя се и олиото и отново се разбива. Постепенно се добавя пресятото с бакпулвера и содата. С помощта на шпатула се разбърква, докато не останат бучки. Добавят се подправките и нарязаният на ситно шоколад.
В тава се слага с хартия за печене и се подмазва. С помощта на супена лъжица се оформят сладките и се подреждат в тавата.
Тиквените сладки се пекат в загрята на 180 градуса фурна за 12-15 минути. След което се изваждат, подреждат се в чиния за сервиране и се поръсват с пудра захар.
Чудно сладко!