Гювечета под тесто

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Гювечета под тесто
Снимка: Ники
1 / 10
04/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
200 мин.
Порции
2
"А такива гювечета хапвали ли сте? Ако не сте, бързо го направете, защото в противен случай много губите"

Необходими Продукти

  • свинки врат - 300 г
  • тиква - 350 г
  • картофи - 2 бр.
  • зелен боб - 200 г
  • лук - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • тесто
  • яйце - 1 бр.
  • масло - 50 г
  • сол
  • брашно - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното смесваме с кубчетата брашно и с помощта на ръцете си правим трохи. Добавяме яйцето и солта.

Омесваме си тесто, ако е необходимо, добавете още брашно.

Слагаме го в купа, покриваме с прозрачно фолио и оставяме в хладилника.

Месото, тиквата, картофите нарязваме на кубчета. Месото запичаме на сух тиган.

Добавяме го в купа заедно с боба, предварително запържения лук, тиквата и картофите.

Разпределяме продуктите в гювечета (мойте са по 900 мл 2бр.) наливаме малко вода.

Разточваме си тестото на кръг и слагаме върху сочните гювечета.

Печем гювечета под тесто на 170°C за 2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: