Агнешко шиш кебап

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Агнешко шиш кебап2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг без кокал
  • гъби - 250 г пресни
  • люти чушки - 10 бр.
  • лук - 150 г
  • доматено пюре - 100 г
  • бяло вино - 50 мл
  • брашно - 30 г
  • олио - 150 мл
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на средно големи парчета. Овкусете ги със сол и черен пипер и ги залейте с олиото. Нанижете шишове, като редувате парчета месо, гъби, цели или срязани на две и люти чушки.

Така приготвените шишове се изпичат до готовност на скара или плоча.

Нарежете лука на ситно и го задушете до омекване в сгорещеното олио. Когато омекне, добавете брашното и запържете за няколко минути. Сложете доматеното пюре и налейте 500 мл гореща вода или костен бульон. Разбъркайте добре и залейте с бялото вино. Сложете дафинов лист и черен пипер на зърна. Варете соса поне 10 минути на умерен огън.

Изпечените шишове се подреждат в тава, заливат се с горещия сос и се пекат около 20 минути в загрята на 180 градуса фурна. Поднасят се поръсени със ситно нарязан пресен магданоз и гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
42
33
20
10
Дай твоята оценка: