Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Сладкиш с тиква и маслено тесто

Сладкиш с тиква и маслено тесто

Сладкиш с тиква и маслено тесто
Снимка: Теодора Мещерова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Сега е моментът да приготвите най-вкусните тиквени сладкиши"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • захар - 8 с.л.
  • масло - 200 г
  • канела - 1 ч.л.
  • карамфил - 1 ч.л. смлян
  • орехи - 100 г за поръсване
  • мед - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се слага в купа, добавя се маслото, нарязано на кубчета, и 3 с.л. от захарта.

Всичко се смесва добре до получаване на еднородна смес. Оставя се настрана да почива.

Тиквата се измива, бели се, почиства се от семките и се стърже на едро ренде.

В дълбока тенджара с двойно дъно се разтопяват 2 с.л. масло, слага се тиквата заедно с останалата захар, канелата и смленият карамфил.

Фурната се загрява на 180 °C и тиквата се слага в йенска или друга тавичка. Аз използвах форма за торта с диаметър 26 см, като на дъното сложих хартия за печене.

След като сложите тиквата в тавичката, в която ще печете, изсипете отгоре масленото тесто и хубаво загладете.

Печете тиквения сладкиш около 25-30 минути или докато блатът от маслено тесто придобие златист загар.

След като масленият сладкиш е готов, го обърнете в поднос и украсете с нарязани или смлени орехи и няколко капки мед.

Да ви е сладко с този сладкиш с тиква и маслено тесто!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: