Начин на приготвяне
Запържваме каймата в зехтина за 5-6 минути, докато промени цвета си. Добавяме лука и морковите, нарязани на ситно и задушаваме, докато каймата попие цялата течност и стане по-стегната.
Подправяме със сол, черен пипер и магданоз и сваляме от огъня. Накрая добавяме сиренето, разбъркваме добре и оставяме да изстине.
Слагаме корите на плота и ги разрязваме вертикално на 5 ивици, като всяка намазваме със зехтин. Сгъваме ги на две и слагаме по малко от плънката по дължина и навиваме на руло.
Намазваме получилата се хапка със зехтин и защипваме отвора, за да не се разтвори. По същия начин приготвяме и останалите хапки. Нареждаме ги в тава и печем хапките в предварително загрята на 180 градуса за 15-20 мин, докато хванат хубава коричка.
Може да се сервират с млечен или пикантен доматен сос.
Хрупкавите хапки с точени кори и телешка кайма са много вкусни.