Цяло сочно печено пиле

ЧародейкатаЧародейката
Новак
47347923
Цяло сочно печено пиле
Снимка: Чародейката
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ако и вие като нас обичате пилето с по-препечена коричка, значи ще споделим с вас това тук"

Необходими Продукти

  • чесън - 1 с.л. на прах
  • пиле - 1 бр. /1.5 кг/
  • майонеза - 4 с.л.
  • краве масло - 70 г + слайсове
  • бира - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • пипер - 1/2 ч.л. мелнаж /бял, черен, розов/
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • червен пипер - 1 ч.л. пушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете добре цялото пиле. Разполовете и сложете нагоре с кожата в намазнена тава за пиле.

Махнете кожата с ръце. Смесете подправките с купа - майонеза, чубрица, сол, пипер меланж, червен пипер, масло и чесън, и натъркайте пилето.

Може да го оставите за няколко чаша да се мариновате. Иначе включете фурната на 180 градуса с вентилатор.

Сипете бирата в тавата, а върху пилето наредете няколко слайса масло.

Печете пилето за 50 мин.

Цялото сочно печено пиле поднесете с подходяща гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: