Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Зелен боб с бутчета и картофи

Зелен боб с бутчета и картофи

Зелен боб с бутчета и картофи
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Яхнийка в цветовете на есента"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 броя
  • домати - 1 ч.ч. консервирани
  • пилешки бутчета - 2 броя
  • моркови - 1 броя
  • зелен боб - 500 грама
  • лук - 1 глава
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • копър
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешките бутчета в подсолена вода.

Загрейте олио в тенджера и задушете наситнените морков и лук с малко вода. Прибавете към тях нарязания зелен фасул.

Сложете капака и гответе до омекване на боба, като от време на време разбърквате. Добавете картофите и малко след тях идва ред на доматите и червения пипер.

Сипете от бульона, в който варихте бутчетата, разбъркайте и добавете обезкостеното и нарязано месо. Ако е необходимо, посолете.

Намалете силата на огъня и гответе яхнията до готовност.

Накрая добавете разреденото с малко вода царевично брашно и чесновите скилидки.

Поръсете ястието с наситнен копър и сервирайте топло.

Зеленият боб с бутчета и картофи е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Vasileva
Yordanka Vasileva
Получава се вкусна и ароматна гозба.
13.08.2023 20:59