Начин на приготвяне
Сварете пилешките бутчета в подсолена вода.
Загрейте олио в тенджера и задушете наситнените морков и лук с малко вода. Прибавете към тях нарязания зелен фасул.
Сложете капака и гответе до омекване на боба, като от време на време разбърквате. Добавете картофите и малко след тях идва ред на доматите и червения пипер.
Сипете от бульона, в който варихте бутчетата, разбъркайте и добавете обезкостеното и нарязано месо. Ако е необходимо, посолете.
Намалете силата на огъня и гответе яхнията до готовност.
Накрая добавете разреденото с малко вода царевично брашно и чесновите скилидки.
Поръсете ястието с наситнен копър и сервирайте топло.
Зеленият боб с бутчета и картофи е много вкусен.
Коментари