Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Боб на фурна със свински гърди

Боб на фурна със свински гърди

Боб на фурна със свински гърди
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
78 мин.
Порции
4
"Ето това си е мъжка манджа - боб със свински гърди, ще хапнем до насита"

Необходими Продукти

  • боб - 1.5 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • целина - 1 стрък
  • свински гърди - 300 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • джоджен
  • девесил
  • За запръжката
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба от вечерта във вода. На сутринта изцедете и заделете.

Измийте месото и го нарежете на парчета. Запържете в тенджера под налягане с 2 с.л олио.

Добавете всички зеленчуци, нарязани на дребно. Запържете за кратко. Добавете и боба.

Сложете доматите, подправките и налейте вода. Затворете капака и варете 30 - 40 минути.

В касерола залейте олиото и запържете червения пипер.

Добавете брашното и пържете 1 минута. Изключете и добавете запръжката в боба.

Разбъркайте и прехвърлете в боба в гювеч.

Печете в студена фурна на 200 градуса за около 40 минути.

Извадете и сервирайте боба на фурна със свински гърди в дълбоки чинии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходен боб стана и без запичане във фурната!
01.11.2022 21:30