Начин на приготвяне
Накиснете боба от вечерта във вода. На сутринта изцедете и заделете.
Измийте месото и го нарежете на парчета. Запържете в тенджера под налягане с 2 с.л олио.
Добавете всички зеленчуци, нарязани на дребно. Запържете за кратко. Добавете и боба.
Сложете доматите, подправките и налейте вода. Затворете капака и варете 30 - 40 минути.
В касерола залейте олиото и запържете червения пипер.
Добавете брашното и пържете 1 минута. Изключете и добавете запръжката в боба.
Разбъркайте и прехвърлете в боба в гювеч.
Печете в студена фурна на 200 градуса за около 40 минути.
Извадете и сервирайте боба на фурна със свински гърди в дълбоки чинии.
Коментари