Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за спагети»Веган сос Болонезе

Веган сос Болонезе

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Веган сос Болонезе
Снимка: Рая Андонова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Ако планирате италианска вечер, бързо направете едни спагети с този веган сос Болонезе"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • селъри - 1 стрък
  • моркови - 2 бр., средни
  • соева кайма - 2 ч.ч.
  • соев сос - 2 с.л.
  • червено вино - ½ ч.ч.
  • доматено пюре - 6 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • риган - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, селърито и морковите се нарязват на дребно.

В сгорещено олио се запържват зеленчуците.

Към тях се прибавя соевата кайма (не предварително накисната) и малко след това се добавя соевият сос, след което се разбърква.

Налива се виното.

Прибавя се доматеното пюре, зеленчуковият бульон и подправките.

Налива се 3 ч.ч. топла вода.

Когато заври, се намалява котлонът и се оставя до готовност на соевата каймата и докато се посгъсти веган сос Болонезе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: