Начин на приготвяне
Разрежете патладжаните наполовина по дължина. Направете няколко бодвания с вилица и посолете. Оставете за половин час да отделят горчилката си.
Сложете в разрезите скилидки чесън, намазнете и сложете хартия за печене в подходяща тава.
Сложете патладжана, около него чушките. Печете за половин час на 200 градуса.
Махнете вътрешността на патладжана и раздробете. Нарежете и запържете целината и лука. Прибавете обеления домат, овкусете с кориандър, сол, пипер, къри и две скилидки чесън, счукани.
Добавете патладжаните и чушките заедно с печения чесън. Сипете пиперковото пюре и доматения концентрат в купа и ги разбъркайте с чаша вода. Сипете в зеленчуковия гювеч и задушете за 15 минути.
Ако има повече течност, увеличете температурата и оставете да се изпари.
Поднесете арменския зеленчуков гювеч Самбук Айлазан .