Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Рулца от печен патладжан със сирена

Рулца от печен патладжан със сирена

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Рулца от печен патладжан със сирена
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
37 мин.
Порции
8
"Ефектно патладжанено ястие, с което да посрещнете вашите гости"

Необходими Продукти

  • зехтин - 6 с.л.
  • сол
  • патладжани - 2 бр. по - големи
  • плънка
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • извара - 250 г
  • сирене - 80 г бяло, саламурено
  • риган - 2 щипки
  • магданоз - 2 стръка
  • крема сирене - 100 г
  • още
  • оцет - 1 ч.л. ябълков
  • мед - 1 с.л. течен
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отрежете краищата на патладжаните. Нарежете на ленти, посолете и оставете за половин час да си пусне горчивината.

Включете фурната на 180 градуса.

Измийте патладжаните, подсушете. Наредете в една или две правоъгълни тави, намазнени. Поръсете със зехтин. Печете патладжана 10 мин.

След това пригответе пълнежа за патладжанените рулца.

Счукайте чесъна, нарежете магданоза. Сложете при сирената и изварата. Добавете риган и зехтин.

Намачкайте и разбъркайте да се смесят добре. Добавете ще малко крема сирене или зехтин.

Сложете от плънката на всяка лента и завийте рулцата.

Рулцата от печен патладжан със сирена се подреждат в поднос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: