Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Картофена супа»Картофена супа с фиде и застройка

Картофена супа с фиде и застройка

Картофена супа с фиде и застройка
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Никога не отказваме на предложение, което включва картофена супичка за обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 - 5 броя
  • чушки - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • фиде - 1 и 1/2 шепи
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • домати - 1 бр.
  • яйца - 1 брой
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете чушката, моркова и лука.

Сипете ги в тенджера, залейте ги с вода, посолете и добавете 3 лъжици олио.

Сложете на огъня и когато течността кипне, засечете 5 минути. Когато минат, добавете обелените и нарязани картофи.

Пуснете във врящата течност един цял домат (за да се попари добре). Сипете фидето, когато картофите започнат да омекват.

Щом и фидето се свари напълно, извадете домата и махнете ципата му. Намачкайте и го сипете при картофената супа.

Свалете от огъня готовата супа и я овкусете с черен пипер и нарязан магданоз.

Охладете за кратко и я застройте с разбитото с кисело мляко яйце. Темперирайте внимателно, за да не се пресече.

Картофената супа с фиде и застройка е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: