Начин на приготвяне
Наситнете чушката, моркова и лука.
Сипете ги в тенджера, залейте ги с вода, посолете и добавете 3 лъжици олио.
Сложете на огъня и когато течността кипне, засечете 5 минути. Когато минат, добавете обелените и нарязани картофи.
Пуснете във врящата течност един цял домат (за да се попари добре). Сипете фидето, когато картофите започнат да омекват.
Щом и фидето се свари напълно, извадете домата и махнете ципата му. Намачкайте и го сипете при картофената супа.
Свалете от огъня готовата супа и я овкусете с черен пипер и нарязан магданоз.
Охладете за кратко и я застройте с разбитото с кисело мляко яйце. Темперирайте внимателно, за да не се пресече.
Картофената супа с фиде и застройка е много вкусна.