Начин на приготвяне
Сипваме каймата в купа. Добавяме водата, олиото, солта, черния пипер, кимиона и мащерката. Омесваме хубаво и прибираме в хладилника за 2 часа.
След това отново омесваме каймата и оформяме 4 бургера. Подреждаме ги в тефлонова тава, покриваме с алуминиево фолио и отново ги прибираме в хладилника за 1 час.
Загряваме фурната на 200 градуса и печем в нея бургерите за около 10 минути. След това повдигаме фолиото, обръщаме бургерите, покриваме ги отново и печем още 15 минути.
Поставяме бекона в тавата до бургерите и продължаваме да печем още 2-3 минути до зачервяване на бекона.
Разрязваме питките през средата. Всяка половинка намазваме с майонеза.
Върху всяка долна половинка питка поставяме кръгчета кисели краставички, филийка гауда, бургер, бекон и отново гауда.
Съединяваме бургерите подреждаме ги в чинии, добавяме пържени картофки и сервираме.
Чудни са нашите домашни телешки бургери с бекон и гауда.