Начин на приготвяне
Толстолобът се измива много добре.
50 мл от олиото се разбърква с половината от норвежката сол за риба и половината от чесъна на праха.
С ароматното олио се намазват котлетите от двете страни.
Котлетите се оставят за 30 мин. в хладилник.
Лимецовото брашно се изсипва с плитка чиния. Прибавя се царевичното брашно. Двете брашна се смесват много добре.
Прибавят се останалата сол, сухият чесън и риганът. Разбърква се до получаване на хомогенна смес.
След като рибата се извади от хладилника, всеки котлет се овалва в брашното с подправки.
Слага се върху дървена дъска за 10 мин.
Рибата се пържи от двете страни в олиото на умерен огън, за да не прегори панировката.
Пърженият толстолоб с два вида брашно е готов.