Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта до образуване на пяна. Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера и се добавя на малки порции към яйцата.
Бърка се, докато се усвои добре брашното. Прибавя се и ванилията.
Сместа се разделя на 3 равни части. В едната част се слагат 2 с.л. какао.
Всеки блат се пече за 20 мин на 180°C.
Вари се 1 л прясно мляко със захарта. Отделно се разбиват жълтъците, останалото мляко и ванилията.
Прибавя се към врящото мляко и се бърка постоянно до гладък крем.
Сиропира се всеки блат с малко компот, маже се с крем и се слагат плодове.
За тази орехова торта могат да се използват плодове като ананас и банани.
Поръсва се с орехи от всички страни.
Домашна торта, поръсена с орехи определено ще се хареса на всички.
Коментари