Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Свински дроб в арабска питка

Свински дроб в арабска питка

Райна АговаРайна Агова
Новак
228613
Свински дроб в арабска питка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свински дроб - 500 г
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • брашно - за овалване
  • сол
  • черен пипер
  • оцет - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският дроб се измива, почиства и се нарязва на парчета.

Кисне се във вода и оцет за час.

След това се измива и се прехвърля в купа с прясно мляко.

Там престоява два часа.

Брашното се омесва със сол и черен пипер.

В дълбок тиган се загрява мазнина.

Дробът се овалва в брашно и след това се пържи панираният дроб в гореща мазнина.

Обръща се от другата страна свинският дроб.

Така приготвеният дроб се слага в затоплена арабска питка, гарнира се с пържен лук и домати и се хапва вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: