Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Мекици»Домашни Мекици без яйца

Домашни Мекици без яйца

редакция:
Ангел НеновАнгел Ненов
Новак
1718721
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"След дълги години търсене на рецепта за мекиците, които помня от детството си, най-накрая попаднах на правилната. Резултатът е големи и пухкави мекици, с хрупкава среда и невероятен вкус."

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • сол - 12 г
  • суха инстантна мая - 7 г
  • кисело мляко - 200 г
  • вода - 250 мл
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

В купа смесваме всички продукти до получаване на много грубо тесто.

Покриваме за 20 минути за да може брашното да поеме течностите.

След като тестото се е хидратирало правилно, с намокрена ръка, бъркаме под тестото, повдигаме и ратегляме краищата му. Покриваме отново за 1 час.

Повтаряме горната процедура още веднъж с мокра ръка. Покриваме за последен път и оставяме тестото в хладилника за 8 часа (или през нощта).

На следващия ден изкарваме газовете от тестото, оформяме мекиците и ги пържим в олио 170 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: