Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тесто»Тесто за домашни мекици и милинки

Тесто за домашни мекици и милинки

Тесто за домашни мекици и милинки1 / 2
30/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
7
"Когато вкъщи са почитатели на тестените закуски, трябва да имате и любима рецепта за универсално тесто"

Необходими Продукти

  • брашно - около 1 кг пресято
  • мая - 1 пакетче
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • прясно мляко - 1 кофичка
  • яйца - 2 бр.
  • сода бикарбонат - 1/2 - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко е леко затоплено с 1 с.л. захар, 1/2 с.л. сол, 1 пакетче малко мая. Изсипва се в кладенчето, направено в брашното.

Меси се по-меко тесто. Взимаме една екоторбичка, която е намазана отвътре с олио, поставя се тестото, което леко се намазва с олио. Оставя се в хладилника, без да се завързва, затова трябва по-голяма торбичка или съд, защото тестото нараства, ако не го ползвате веднага.

От това може да си направите страхотни милинки, пухкави мекици и т.н.

Приготвяне на домашни милинки:

Намазваш тавата с мазнина, правиш топчета /големината по Ваша преценка/ и започваш да ги редиш. Като напълните кръглата тава, оставете да втасат до нормалното.

Направете заливката на милинките, а тя е следната: Около 200-300 мл олио се загрява, слагате от същото брашно, докато стане кашичка, но не много гъста, да можете да ги залеете отгоре и слагате милинките да се изпекат.

Накрая мога да Ви пожелая приятно похапване!

Закуските от тесто за домашни мекици и милинки са превъзходно вкусни.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
А, сода бикарбонат всъщност слага ли се?
30.08.2021 12:25