Пълнена зелка с булгур

15/12/2013
Maria  Toncheva
отMaria TonchevaНовак6301
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 399
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • зеле - 1 малка
  • булгур - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Булгурът се задушава в малко мазнина и малко вода. След като се свали от огъня, се овксусява със сол и черен пипер.

Вътрешността на зелката се издълбава, леко посолява и се пълни с булгура, а отворът ѝ се покрива с 1-2 зелеви листа.

В дълбока тенджера се вари зелката на слаб огън до пълна готовност.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар