Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Тиквена супа»Кремсупа от печена тиква и скариди в кокос

Кремсупа от печена тиква и скариди в кокос

Кремсупа от печена тиква и скариди в кокос
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Тиквена крем супа със скариди за чудо и приказ"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • чесън - няколко скилидки
  • зехтин
  • олио
  • лук - 1 глава
  • куркума
  • къри
  • карамфил
  • индийско орехче
  • зеленчуков бульон - 800 мл
  • кокосово мляко - 200 мл
  • сметана - 100 мл за готвене
  • скариди - около 200 г /количеството е по желание/
  • яйца - 1 бр.
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За супата:

Тиква, около килограм, почистваме от семките и режем на парчета. Поставяме в тава.

Овкусяваме със сол, прясно смлян черен пипер, пресен розмарин, скилидки чесън и зехтин. Обръщаме парчетата с кората нагоре и печем на 170 °C за 50-60 минути.

В тенджера загряваме олио и запържваме 1 глава ситно нарязан лук. Добавяме подправки: куркума, къри, карамфил и индийско орехче.

Прибавяме 800 мл зеленчуков бульон, 200 мл кокосово мляко, 100 мл сметана (за готвене), печената тиква (на която сме отстранили кората) и скилидките чесън от тавата. Варим 10 минути и пасираме.

За скаридите:

Почистваме от люспите, като се стараем да запазим опашките. Овкусяваме със сол и черен пипер. Топим в разбито яйце и след това в кокосови стърготини. Пържим на средна температура в масло.

Сервираме супата от тиква в купа. По средата поставяме крутони. Отгоре декорираме с цветя от морков, лилав картоф, кълнове и семки.

Скаридите набождаме на коктейлна пръчица и я поставяме в единия край на купата.

Поднасяме кремсупата от печена тиква и скариди в кокос.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа по рецепта на Veronika Ivanova.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: