Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга върху легло от цвекло

Сьомга върху легло от цвекло

Сьомга върху легло от цвекло2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • За сьомгата
  • сьомга - 400 г
  • копър - 1 връзка
  • лимони - сок от 1 лимон
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • За гарнитурата
  • цвекло - 12 малки глави
  • червени боровинки - 100 г
  • портокали - кора на 1 портокал
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В един голям съд поставяме зехтина, лимоновия сок и половин връзка нарязан на дребно копър.

Сваляме кожата на сьомгата и я слагаме в марината. Оставяме я поне половин час там.

Белим цвеклото и спрямо размера му го нарязваме (на половинки или четвъртини)

Поставете хартия за печене в една тава и сложете върху нея цвеклото, след това го полейте с малко зехтин.

Около 30 минути печем на 180 градуса, след това сложете и сьомгата.

Сложете червените боровинки и портокаловата кора, след това почете още 10-15 минути

При сервиране поръсете с останалия копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: