Начин на приготвяне
В купа сипах 1 и 1/2 ч.ч. кисело мляко. Добавих 1 ч.л. хлебна сода и разбърках добре да шупне. После налях 1 кафена чашка олио. Пак разбърках.
След това добавих 1 ч.ч. захар. Бърках, докато тя почти се стопи.
Накрая, без да спирам с бъркането, прибавих на части предварително пресято 2 ч.ч. брашно. Разделих тази смес на две части.
В едната част сложих 2-3 с л. инстантно кафе и разбърках да се разтвори хубаво. В тавичка, покрита с хартия за печене, първо, сипах кафявата смес.
Разпределих отгоре 15-20 череши от домашно сладко (ползвах само плодовете).
Върху тях сипах бялата смес. Гледах да ги покрие. Накрая нарязах на парченца черен шоколад с вкус на мента.
Изпекох сладкиша с череши в предварително загрята на 180 °C фурна за около 25-30 минути.
Оставих да се охлади напълно и преместих в подходящ поднос, като внимателно отлепих хартията за печене от сладкиша без брашно.
Встрани поръсих с пудра захар.
Нарязах на парчета сладкиша без яйца с череши.
Източник: Цветомира Пенкова - Кулинарна Мрежа