Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Пилешко с кафяв ориз и киселец

Пилешко с кафяв ориз и киселец

Пилешко с кафяв ориз и киселец
Снимка: Неделина Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"За да е по-различни пилето с ориз, този път сме добавили и киселец"

Необходими Продукти

  • бял ориз - 1 к.ч.
  • кафяв ориз - 1 ч.ч.
  • пилешко месо - 500 г
  • киселец - 200 г
  • чесън - 4 скилидки
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • сос барбекю - 3 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте кафявия ориз и го натиснете в дълбок съд с вода за няколко часа.

Нарежете месото на порции и го мариновайте с подправките, лимоновия сок, горчицата и барбекю соса.

Затворете го в купа с капак и го оставете в хладилник за няколко часа.

Почистете белия ориз, измийте го и го добавете към кафявия ориз.

Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете за кратко.

След това запържете и ориза.

Изсипете го в голяма тава, сипете водата в съотношение 1:3, поръсете го с накъсан киселец и наредете отгоре маринованото месо.

Печете ориза на фурна за около 40 минути на 180 °C.

Пилешкото с кафяв ориз и киселец е страхотна идея за обяд или вечеря.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: