Начин на приготвяне
Измийте кафявия ориз и го натиснете в дълбок съд с вода за няколко часа.
Нарежете месото на порции и го мариновайте с подправките, лимоновия сок, горчицата и барбекю соса.
Затворете го в купа с капак и го оставете в хладилник за няколко часа.
Почистете белия ориз, измийте го и го добавете към кафявия ориз.
Нарежете лука и чесъна на ситно и ги запържете за кратко.
След това запържете и ориза.
Изсипете го в голяма тава, сипете водата в съотношение 1:3, поръсете го с накъсан киселец и наредете отгоре маринованото месо.
Печете ориза на фурна за около 40 минути на 180 °C.
Пилешкото с кафяв ориз и киселец е страхотна идея за обяд или вечеря.
Бон апети!