Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки със заливка

Пълнени чушки със заливка

akakakakakak
Новак
735
Пълнени чушки със заливка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • чушки - 10 - 12 бр.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • кайма - около 600 г
  • домати - 2 бр. пресни или от консерва
  • сол - на вкус
  • червен пипер
  • черен пипер
  • вода - 1 ч.ч.
  • магданоз
  • За соса
  • кисело мляко - около 250 г
  • яйца - 2 бр. среден размер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една класика в жанра, която така се хареса на домашните, че все едно за опитват за сефте.

Първата стъпка от рецептата е измиването и почистването на чушките, нарязването на двете глави лук на ситно и почистването и измиването на ориза. След като сме го измили, изцеждаме ориза.

Наливаме олиото в голям тиган и го поставяме на котлона. След като се загрее, добавяме лука, след съвсем малко време ориза и оставяме така сместа, като от време на време разбъркваме за 3-4 минути.

След това добавяме червен пипер на вкус, слагаме доматите и наливаме вода. След като оризът почти е попил водата, добавяме каймата при непрекъснато разбъркване и накрая слагаме черен пипер на вкус, солта и магданоза и бъркаме добре.

Сваляме тигана от котлона и пълним чушките със сместа. Нареждаме ги в тава, предварително намазана с олио и наливаме 1 ч.ч. вода.

Поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем чушките с кайма до готовност (около час).

За сместа разбиваме двете яйца с киселото мляко.

Когато чушките са почти готови, ги поливаме със сместа и оставяме във фурната за още около 10-15 мин., докато сместа върху тях придобие приятен златист загар.

Приятен апетит с пълнените чушки със заливка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: