Начин на приготвяне
Разтворете маята в прясното мляко заедно с лъжичка захар и изчакайте да бухне.
Отделно сипете брашното в голяма тава и направете кладенче в средата. Сипете вътре шупналата мая, сол и олио. Постепенно замесете меко тесто.
Покрийте топката тесто с кърпа и оставете на топло, за да втаса за 30-тина минути.
Разделете готовото тесто на топки и всяка една разточете във формата на елипса. В краищата на елипсата оформете ръбче, за да се получи нещо като лодка.
Отделно пригответе плънката за пидето. Разбийте яйцата (отделете жълтък за намазване) заедо с нарязаните лук и магданоз, добавете натрошеното сирене.
Сипете получената плънка в пидето, а краищата намажете с разбития жълтък, смесен с лъжица олио.
Поръсете пидетата със семена.
Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете за 20-тина минути или до пълна готовност.
Турското пиде със зелена плънка е много вкусно!