Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Каши»Най-вкусната пилешка каша

Най-вкусната пилешка каша

Най-вкусната пилешка каша
Снимка: Кулинарна мрежа
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Сервирайте най-вкусната пилешка каша с препечена филийка и туршия. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр. /може и бяло месо/
  • олио - за пържене
  • брашно - 5 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме пилешките бутчета. Накъсваме месото, а бульона запазваме.

В тиган загряваме олио и запържваме 5 с.л. брашно до златисто. Добавяме 1 с.л. червен пипер, запържваме и него (внимавайте, да не загори).

Добавяме постепенно от бульона (около 800 мл), като бъркаме непрекъснато до получаване на гладка каша.

Овкусяваме със сол, добавяме накъсаното месо и варим 10 минути на слаб огън. Периодично бъркаме, да не залепне.

Махаме от котлона вкусната пилешка каша, добавяме 2 настъргани скилидки чесън и разбъркваме.

Сервираме най-вкусната пилешка каша с препечена филийка и туршия.

Източник: Maia Ivanova - Кулинарна Мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
Любимо ястие от детството!!!
01.12.2021 03:49