Начин на приготвяне
Разтворете маята с малко захар в леко топлата вода. След като се активира, добавете я в пресятото брашно с останалите съставки и замесете тесто с необходимото количество брашно, което може да се окаже по-малко или повече от посочения грамаж. Оставете тестото да втаса, като го поръсите с брашно и го покриете с кърпа. Тестото се разделя на топки в зависимост от количеството и размера на желаните пици.
За плънката сварете първо гъбите в подсолена вода и ги отцедете. Разстелете тестото върху тавички или дъска за печене. Намажете го с доматено пюре и поръсете малко сол и пипер. Полейте зехтин и сложете блатовете да се запекат, докато се понадигнат.
Извадете ги и отгоре разпределете нарязаните гъби, шунка, чушки, домати и поръсете с магданоз, още подправки и малко зехтин. Сложете пицата да се пече, докато продуктите поомекнат. След това я извадете бързо, поръсете с настърган кашкавал и върнете пицата да се изпече до апетитен загар.
По желание може да замените кашкавала със сирене или да добавите и двете.
Бон Апети!
Коментари