Начин на приготвяне
Маята се слага в топлата вода с една лъжица захар. Пресявате килограм брашно, обърквате в него лъжицата сол и захар. Правите кладенче, изсипвате набухналата мая, киселото мляко, две лъжици олио, едното яйце и белтъка от другото.
Разбивате до еднородна смес и почвате да месите с брашното. При нужда добавяте още брашно до постигане на меко тесто, което леко лепне по ръцете.
Разделяте на две топки. Ръсите брашно и разстилате кори с дебелина около сантиметър. Мекото масло се разделя на две и се намазват корите.
Поставят се една върху друга. Разделяте на 24 триъгълника. Тях навивате на кифлички и редите в дълбока тава с диаметър 38 см.
Разбивате жълтъка с лъжица олио и мажете. Пускате фурната на 50 градуса, завивате тавата с хавлиена кърпа и поставяте във фурната. Втасването става в нея.
При удвояване на обема махате кърпата пускате на 170 градуса и печете до порозовяване.