Начин на приготвяне
Сварете картофите в подсолена вода, обелете и ги и намачкайте. Пасирайте с ръчен пасатор и добавете масло, сол на вкус, разбитите яйца и леко затопленото мляко, разбъркайте добре. Добавете нарязания на едро спанак и отново разбъркайте.
В тиган нагрейте олиото, добавете ситно нарязания лук и запържете до омекване. Прибавете каймата и запържете, докато леко промени цвета си, поръсете със зеленчуковата подправка и разбъркайте. Отстранете от огъня.
В тава разпределете половината картофено пюре и поръсете леко с черен пипер. Върху него разпределете равномерно плънката и останалото картофено пюре, поръсете отново леко с черен пипер. Полейте запеканката със сметаната и поръсете с настъргания кашкавал.
Печете в предварително нагрята на 200 градуса фурна до златиста коричка.
Ако тази рецепта ви харесва, опитайте и рецептите ни за картофен огретен и овчарски пай - ще останете очаровани!
Коментари