Свински Каренца Ахийо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Свински Каренца Ахийо
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
2
"Чудесно ястие или мезе са тези свински каренца Ахийо, което се приготвя бързо и лесно!"

Необходими Продукти

  • свински карета - 500 г тънки
  • чесън - 10 скилидки
  • бяло вино - 120 мл
  • зехтин - 100 мл
  • люти чушки - 1 бр. (суха, малка)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Премахнете външните люспи на скилидките чесън, без да ги белите на цяло. Смачкайте ги с натиск на широката част от острието на ножа.

Загрейте повечко зехтин в много широк тиган, който да може в последствие да побере свинските филенца на един пласт или с много леко застъпване.

Сложете да се запържат до леко златисто (по-скоро се конфитират) чесънчетата и лютата чушка.

Сложете каретата (зехтина почти ги покрива, защото са тънки. Запържете ги за кратко от двете страни. Не е нужно да стават златисти, а само да побелеят.

Много е важно да се внимава да не се пресготвят, защото могат да станат сухи. Сол не се слага на този етап, тя също пресушава месото!

Сипете виното и оставете да покъкри 2-3 минути, след което извадете свинските каренца в дълбока чиния (чесъна да си стои в тигана) и редуцирайте леко соса, като вече може и да посолите.

Сипете горещия сос с чесъна върху свинските каренца и поднесете на момента, поръсени с малко сол, ако в соса няма достатъчно.

Чудесно ястие или мезе са тези свински каренца Ахийо, което се приготвя бързо и лесно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: