Най-лесната и вкусна баклава
Najjednostavnija i najukusnija baklava
gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Най-лесната и вкусна баклава

Най-лесната и вкусна баклава

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
6229293267
Най-лесната и вкусна баклава
Снимка: Ivana Georgieva
1 / 4
01/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
"Колкото лесна, толкова и вкусна е тази домашна баклава"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвяте сиропа. Изсипвате водата в тенджера и слагате на котлона. Прибавяте си и захарта и ваниловата есенция. Бъркате докато захарта се разтвори.

След като захарният сироп е готов, се сваля от котлона и се сваля да се охлади.

В голяма купа си начупвате чаените бисквити, орехите, шам фъстъкът и канелата. Трябва да се смелят, за да стане плънката на трохи.

Разтапяте си маслото.

В голяма тава си слагате 2 кори за баница и ги намазвате с масло. След това взимате 1 кора и я сгъвате на хармоника. Слагате я в тавата и това се повтаря докато корите, сгънати на хармоника, заемат мястото на тавата.

Сгънатите кори отново се мажат обилно с масло. Отгоре се слагат 2 кори и върху тях слагате цялата плънка. Върху плънката слагате още 2 кори и ги намазвате с масло.

Отново се редят кори сгънати на хармоника които да заемат цялата тава и се мажат обилно с масло. Върху тях се слагат още 2 кори и се намазват с масло.

Баклавата се разрязва и се пече в загряна фурна на 180 градуса до златист цвят. След като е готова изваждате от фурната, заливате със сиропа и оставяте баклавата да поеме течността.

Най-лесната и вкусна баклава е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: