Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Домашни кифлички без прясно мляко

Домашни кифлички без прясно мляко

KatrinKunchevaKatrinKuncheva
Новак
3277
Домашни кифлички без прясно мляко
Снимка: KatrinKuncheva
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
65 мин.
Порции
30
"Дори без прясно мляко се получават чудни кифлички"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • тесто - 3 белтъка + 2 жълтъка
  • жълтък - за намазване
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • захар - 2/3 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • конфитюр - или каквато плънка харесвате
  • сусам - за поръсване (аз имах само маково семе и експериментирах)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и правим дълбоко кладенче.

Гасим содата в киселото мляко и разбъркваме до шупване.

2-та жълтъка + 3-те белтъка разбивате хубаво заедно със захарта и олиото.

Изсипваме млякото и сместа от яйцата, захарта и олиото в кладенчето и започваме да бъркаме до получаване на тесто.

Самото тесто не изисква много месене, важно е съставките да се смесят напълно и да стане гладко.

Разделяме на 3 равни части, леко ги разточваме и оставяме поръсени с брашно за 10 минути да починат.

След като тестото почине, вече позволява разточване.

Разточваме тънко и режем на 10 равни триъгълничета всяка една от трите части.

В широката част слагаме лъжичка от желаната плънка на нашите кифлички и завиваме към острия ъгъл.

Поставяме всяка кифличка в тава, постлана с хартия за печене, като след това ги намазваме с жълтък и поръсваме със сусам.

Печем на 160-170 °C в загрята фурна до пълната готовност на домашни кифличките без прясно мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: