Начин на приготвяне
Активирах маята в прясното мляко и захарта. В купа сипах брашното, солта, олиото и активираната мая.
Омесих меко и нелепнещо тесто, намазах го с олио и го оставих за час да втаса.
В тавата на фурната сложих хартия за печене и с падащия ринг за печене 26 см очертах кръг.
Изсипах тестото и с ръце го разтеглих колкото очертанието.
С нож направих прорези (не додолу) като квадрати.
Намазах обилно със смес от 1 жълтък и 50 г разтопено масло.
В прорезите сложих тънко нарязан кашкавал и ринга, за да си запази формата нашият хляб.
Оставих още 20 минути да втаса. Пекох вкусното кашкавалено хлебче 25 минути на 190 °C.
Вкусно е!
Коментари