Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнен Хляб»Вкусно хлебче със солена плънка

Вкусно хлебче със солена плънка

Вкусно хлебче със солена плънка
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
10/11/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Само си представете как го разчупвате..."

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 500 г
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • мая - 1/2 кубче
  • масло - 40 г
  • яйца - 1 бр.
  • за плънката
  • шунка - 6 - 7 слайса
  • кашкавал - 100 г
  • маслини - 5 - 6 бр.
  • за намазване
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и в средата направете кладенче. Добавете в него солта и захарта.

Затоплете за кратко млякото, така че да стане хладко, и го изсипете в кладенчето.

Прибавете маята и я разтворете в млякото, като я смесите и с част от брашното, така че да получите рядка кашичка.

Разтопете маслото и него изсипете в кладенчето. Сложете яйцето и започнете да замесвате тестото.

Месете, докато получите хубаво меко тесто. Оставете го да втаса за около 40 минути.

Поръсете плота с брашно, сложете втасалото тестото, поръсете и него с брашно и го разточете на елипсовидна кора с дебелина около половин сантиметър.

Подредете върху кората парчетата шунка, като не ги слагате до самият край на кората, а оставите около 2 см непокрито от плънката ръбче.

Върху шунката поръсете рендосан кашкавал и нарязани на дребно маслини.

Навийте тестото на руло, като притиснете накрая ръбчето да се залепи за тестото, така че при печене да не излезе плънката.

Поставете полученото хлебче в намаслена правоъгълна тавичка и го оставете да втаса за около 15 минути, след което с ножа му направете три повърхностни, диагонални резки, но така че да не излезе плънката.

Разбийте яйцето и с помощта на четка намажете отгоре хлебчето.

Сложете го в загрята фурна и печете около 45-50 минути на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: