Самоковски сарми с кисело зеле

IvankaIvanka
Новак
252
316
910
24/12/2015
"Тези самоковски сармички стават малки, изящни и страшно вкусни, в което няма защо да ви убеждаваме. Вижте сами "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции14-16
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 063
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и нарязваме на кубчета картофите, морковите и целината. Задушаваме ги с мазнината и малко вода до омекване.

Прибавяме към задушените зеленчуци граха, червения пипер, яйцата, ситно нарязания магданоз, черния пипер, чубрицата и солта.

Завиваме сарми от зелевите листа и приготвената плънка. Нареждаме сармите в дълбока тенджера и ги заливаме с 1 ч.ч. зелев сок и 1 ч.ч. вода. Ястието се готви на умерен котлон за двайсетина минути.

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар