Самоковски сарми с кисело зеле

IvankaIvanka
Новак
252
319
927
24/12/2015
"Тези самоковски сармички стават малки, изящни и страшно вкусни, в което няма защо да ви убеждаваме. Вижте сами "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции14-16
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо33 684
  • Преглеждания за месеца337
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и нарязваме на кубчета картофите, морковите и целината. Задушаваме ги с мазнината и малко вода до омекване.

Прибавяме към задушените зеленчуци граха, червения пипер, яйцата, ситно нарязания магданоз, черния пипер, чубрицата и солта.

Завиваме сарми от зелевите листа и приготвената плънка. Нареждаме сармите в дълбока тенджера и ги заливаме с 1 ч.ч. зелев сок и 1 ч.ч. вода. Ястието се готви на умерен котлон за двайсетина минути.

Универсален уред за навиване на сармички-35%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Универсален уред за навиване на сармички
10.00 лв.
6.50 лв.
Виж ››

Ако и вие сте заклети почитатели на сармичките, задължително трябва да си вземете този практичен уред за завиването им - ние сме насреща, ако имате нужда от помощ с изяждането

Рейтинг

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар