Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Сьомга с червен пипер и спанак

Сьомга с червен пипер и спанак

Сьомга с червен пипер и спанак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За сьомгата:
  • сьомга - 700 г филе
  • мед - 90 г
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • черен пипер - 1/2 ч.л. с вкус на лимон
  • сол - 1 щипка
  • За гарнитурата:
  • спанак - 400 г
  • масло - 30 грама
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате сьомгата, оставате я да изсъхне и след това я разрязвате на 4-6 парчета. В една малка купа разбъркайте червения пипер, черния пипер и солта.

Полейте сьомгата с меда, а след това и със сместа от подправки. Поставете я в хладилника и оставете да се охлади за 1 час. В предварително загрят тиган запържете рибата за 4-5 минути от страната на кожата, след това я обърнете за още 2-3 минути.

Разтопете маслото в един тиган, счукайте чесъна и го добавете към врящото масло, сложете и спанака и запържете за 2-3 минути. При сервиране поставете сьомгата върху спанака и полейте с прясно изстискан лимонов сок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: