Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Яхния с тиква и червена киноа

Яхния с тиква и червена киноа

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Яхния с тиква и червена киноа
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Още една рецепта за здравословно хранене - тиквена яхния и червена киноа"

Необходими Продукти

  • джинджифил - 1 ч.л.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • люти чушки - 1 бр.
  • кокосово масло - 1 ч.л.
  • тиква - 800 г
  • картофи - 250 г
  • вода - 400 мл
  • куркума - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • домати - 2 бр.
  • кокосово мляко - 100 мл
  • киноа - 1/4 ч.ч.
  • магданоз - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете кокосовото масло в дълбок тиган, задушете в него нарязания лук и настъргания джинджифил.

Нарежете лютите чушки и отстранете семките им, след което ги добавете в тигана. Нарежете чесъна и го добавете към продуктите за яхнията.

Картофите се обелват, нарязват, измиват се добре и се слагат в тигана.

Обелете тиквата за яхнията и домата, и ги нарежете, след което ги добавете да къкрят в тигана.

Разбъркайте и залейте всичко с вода. Добавете сол и черен пипер. Намалете котлона и оставете да се готви половин час постната яхния.

Междувременно на другия котлон сварете киноата.

Подправете сготвените отделно зеленчуци с куркумата и магданоза, и пасирайте с ръчен блендер.

Добавете към зеленчуците кокосово мляко и сварената киноа.

Оставете да къкри още няколко минути.

За предпочитане е гозбата с киноа да се сервира, докато е топла.

Лично аз съм голяма любителка на пармезана и задължително поръсвам с една лъжица пармезан от горе яхния с тиква и червена киноа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: