Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Понички с тиква и Нутела

Понички с тиква и Нутела

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Понички с тиква и Нутела3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Пригответе веднага двойна порция, защото изчезват от чинията ви за миг!"

Необходими Продукти

  • брашно - 530 г
  • кафява захар - 50 г
  • ябълков сок - 150 мл
  • яйца - 1 бр.
  • суха мая - 10 г
  • тиква - 100 г
  • краве масло - 30 г
  • ванилова захар - 1 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • нутела - 300 г
  • олио - за пържене
  • мляко - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата за тиквени понички с пълнеж от Нутела обелете и сложете във фурната с ръчен пасатор.

Сложете брашното и маята в купа. Загрейте ябълковия сок. Добавете брашното, захарта, след което залейте с топлия ябълков сок.

Разбъркайте всичко добре. Разтопете маслото и добавете и яйцето. Залива се с млякото и се замесва тесто.

След това добавете канелата и ваниловата захар, след което омесете отново.

Добавете пасираната тиква, след което отново омесете добре.

Оставете тестото да втаса за един час.

Разточете тестото, оставете за 15 минути. Вземете чаша и направете плоски понички от тестото.

Оставете да втасат за половин час, след което обърнете от другата страна и оставете да втаса за 15 минути.

Сложете олиото да загрее, задръжте го горещо, след което добавете поничките и запържете от двете страни.

Извадете поничките върху салфетка, а когато изстинат, ги нарежете и ги напълнете с Нутела.

Уникално вкусни понички с шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: