Начин на приготвяне
За блата:
За този словашки сладкиш (Šnenokle) разбийте белтъците със захарта на твърда смес, след това добавете брашното, смесено с бакпулвера.
Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тава за печене и печете кората на 180 °C за около 15 минути.
За топинга:
Разбийте жълтъците със захарта, добавете пудинга, брашното и малко мляко и смесете всички съставки, за да няма бучки.
Сложете останалото мляко да заври. Изсипете в нея предварително приготвената смес и гответе всичко заедно, като бъркате непрекъснато, докато плънката се сгъсти. Оставете да изстине.
Разбийте маслото и комбинирайте с охладения пълнеж. Смесете хладкото мляко с ваниловата захар и залейте кората.
Оставете платката да поеме плънката и залейте блата.
Сметана се разбива със студеното мляко и се намазва върху белтъчния сладкиш.
Охладете тортата без печене и нарежете.
Да ви е сладко с тази словашка торта без печене.