Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Словашка торта без печене

Словашка торта без печене

Ljiljana StankovicLjiljana Stankovic
Новак
660
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Словашка торта без печене
Снимка: Ljiljana Stankovic
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Истинска наслада за любителите на домашните сладкиши!"

Необходими Продукти

  • За кората
  • белтък - 4 белтъка
  • брашно - 4 с.л.
  • бакпулвер - 10 г
  • За топинга
  • мляко - 50 мл
  • ванилова захар - 10 г
  • За пълнежа
  • жълтъци - 4 бр.
  • ванилов пудинг - 1 пакет
  • брашно - 12 с.л.
  • мляко - 400 мл
  • захар - 100 г
  • масло - 125 г
  • сметана - 10 г за разбиване
  • мляко - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата:

За този словашки сладкиш (Šnenokle) разбийте белтъците със захарта на твърда смес, след това добавете брашното, смесено с бакпулвера.

Изсипете сместа в намазнена и набрашнена тава за печене и печете кората на 180 °C за около 15 минути.

За топинга:

Разбийте жълтъците със захарта, добавете пудинга, брашното и малко мляко и смесете всички съставки, за да няма бучки.

Сложете останалото мляко да заври. Изсипете в нея предварително приготвената смес и гответе всичко заедно, като бъркате непрекъснато, докато плънката се сгъсти. Оставете да изстине.

Разбийте маслото и комбинирайте с охладения пълнеж. Смесете хладкото мляко с ваниловата захар и залейте кората.

Оставете платката да поеме плънката и залейте блата.

Сметана се разбива със студеното мляко и се намазва върху белтъчния сладкиш.

Охладете тортата без печене и нарежете.

Да ви е сладко с тази словашка торта без печене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: