Начин на приготвяне
Затопляме половината мляко и в него разтваряме маята. Оставяме я да втаса за 15-20 минути.
Замесваме тесто от пресятото брашно, втасалата мая, останалото прясно мляко и ванилията. Оставяме на топло да втаса за 30 - 40 минути.
Приготвяме пълнежа, като разбием белтъците със захарта на твърд сняг и към тях прибавим предварително запечените счукани орехови ядки. За аромат прибавяме и настъргана на ситно ренде лимонова кора.
Замесваме втасалото тесто и го разделяме на 4 равни топки. От тях разточваме 4 правоъгълни кори с размери 40/20 см.
Върху всяка кора разстиламе по равно пълнеж и след това я навиваме на руло. Всяко руло нарязваме на кръгчета, които нареждаме в намазнена или покрита с хартия за печене тавичка. Всяко кръгче е с дебелина от 5 мм.
Печем кръгчетата до бледорозово в умерено загрята фурна.
Коментари