Начин на приготвяне
Настържете тиквата на едро ренде и я сложете в тенджера заедно с водата. Сварете я на тих огън за 10-15 минути.
Щом тиквата омекне, прибавете към нея кафявата захар, индийското орехче и прясното мляко. Оставете на котлона да заври. Ако желаете, може да пасирате с пастор.
В купа разбийте 2 яйца. Добавете към тях царевичното нишесте и разбъркайте до хомогенност.
Прибавете тази смес към крема на тънка струйка, бъркайки непрекъснато.
Щом кремът се сгъсти, разпределете половината от него в 4 десертни купички.
В останалата половина от крема добавете брашното от рожков. Може да го замените с 1 лъжица какао или да начупите 50 г черен шоколад и да разбърквате, докато се разтопи напълно.
Разпределете и какаовия крем в чашите и поръсете с натрошени ядки.
Двуцветният крем с тиква и рожков е готов.