Начин на приготвяне
Разтворете корите за баница, набръчкайте ги една по една и ги подредете в кръгла тава, една до друга. Поставете тавата в предварително нагрята на 150 °C фурна и запечете до златист загар, колкото да изсъхнат добре.
През това време в купа, разбийте яйцата, прибавете настърганото на едро ренде сирене и налейте млякото, разбъркайте добре.
С яйчената смес залейте запечените кори и оставете така за 10 минути да си попият сместа.
Поставете тавата в нагрятата на 180 °C фурна и печете домашната млечна баница за около 35-40 минути - до златисто кафяв загар.
Готовата изпечена баница напръскайте със студена вода и покрийте за 10 минути, преди да сервирате.
Хапнете млечна баница със сирене вкусно за закуска.