Празнични слепени сладки

Празнични слепени сладки
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Толкова са красиви тези слепени сладки - направо ни е жал да си ги хапваме"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • мед - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • краве масло - 190 г
  • кисело мляко - 100 г
  • ванилия - 3 бр.
  • канела - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пакет /10 г/
  • брашно - 600 г /може и повече/.
  • сладко от сини сливи - за слепване /може и друго/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези празнични слепени сладки дълбока купа се слага мекото масло заедно със захарта, меда и се разбива до бял крем.

Към него се добавят ванилията, канелата, млякото, яйцата и отново се разбърква.

На етапи се добавя брашното, смесено с бакпулвера.

Постепенно се оформя тесто, което се слага в хладилника за около 30 минути.

Охладеното тесто се разточва с дебелина около 0.5 см.

Предвидих еднакъв брой сладки за основа и толкова на брой за отгоре, които правих с дупка.

Пекат се на 180 °C в предварително загрява фурна.

След като изстинат, преместете слепените сладки от тавата.

Слепват се студени коледните сладки.

Източник: Petq Borisova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: