Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Филета от морски дявол на фурна

Филета от морски дявол на фурна

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Филета от морски дявол на фурна
Снимка: Lenka
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Лесна и много вкусна рецепта за всички любители на рибата"

Необходими Продукти

  • морски дявол - 1 бр.
  • червен лук - 2 бр.
  • зехтин - 4 с.л.
  • бульон - 500 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете кожата и главата от рибата, след което я нарежете на филета. Не изхвърляйте главата на морския дявол, а я съхранявайте във фризера за рибена чорба.

Посоляваме и поръсваме с черен пипер филетата.

Сипете зехтин в тигана. Нарежете лука на кръгчета и го сложете в олио да се запържи за кратко.

В огнеупорна тава се нареждат филетата от морскя дявол, а върху филетата се добавя задушения лук, но без олио.

Направете запръжка от брашното и бульон с останалото олио. Залейте със соса морския дявол и печете рибата във фурната за 30 минути на 200 градуса.

Сервирайте филета от фурната със салата по избор.

Филетата от морски дявол на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: