Начин на приготвяне
Налейте 700 мл вода в тенджерата и добавете главите на шарана да се варят. Варете ги за 45 минути, след като се сварят се изваждат от водата и се оставят да изстинат, като водата се запазва.
Нарежете лука и моркова възможно на най-ситно. Почистете охладените глави от риба и отделете месото.
Налейте 10 мл олио в дръга тенджера и добавете лука и моркова. След като са сварени, добавете доматения сок, билковата подправка, солта, черения пипер и дафиновия лист. Разбъркайте, след това налейте вода, добавете рибното месо и оставете да се вари още 45 минути.
Загрейте малко олио в тиган, добавете брашното и бахара и оставете да заври. Изсипете бульона в рибената чорба и оставете за още 15 минути на котлона. Свалете от котлона и сервирайте.
Приятен апетит с домашна рибена супа от шаран!