Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Домашен постен сръбски пребранац

Домашен постен сръбски пребранац

NatalijaNatalija
Чирак
92129
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Домашен постен сръбски пребранац
Снимка: Natalija
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
165 мин.
Общо
185 мин.
Порции
10
"Не знаете какво да сготвите за утре? Потопете боба, след което следвайте рецептата!"

Необходими Продукти

  • бял боб - 3 кг
  • чесън - 4 по - малки глави
  • моркови - 5 средни
  • сол - 2 с.л
  • черен пипер - половин ч.л.
  • билки - 3 с.л. подправки
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • олио - 100 мл
  • дафинов лист - 2 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобените зърна ги измийте и ги оставете във водата да престоят 1 нощ.

На следващия ден се излива старата вода и се налива нова. Нарежете лука и моркова възможно на най-ситно. Загрейте 50 мл олио в тенджера и ги сложете да се запържат.

Лукът трябва да придобие стъклена форма и цвят. Добавете сол, черен пипер, билковата подправка и дафиновия лист, след което добавете водата с боба и варете за около 2 на умерена температура, като разбърквате от време на време и наливате вода.

Когато боб чорбата е сварена, прехвърлете го от тенджерата в тавата за печене.

Изсипете останалото олио в тиган, добавете брашното и бахара и изчакайте да заври.

Изсипете запръжката в пребранаца, разбъркайте и след това го изпечете боба на фурна за 45 минути във фурната на 200 °C.

Домашният пребранац е готов !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: