Начин на приготвяне
Бобените зърна ги измийте и ги оставете във водата да престоят 1 нощ.
На следващия ден се излива старата вода и се налива нова. Нарежете лука и моркова възможно на най-ситно. Загрейте 50 мл олио в тенджера и ги сложете да се запържат.
Лукът трябва да придобие стъклена форма и цвят. Добавете сол, черен пипер, билковата подправка и дафиновия лист, след което добавете водата с боба и варете за около 2 на умерена температура, като разбърквате от време на време и наливате вода.
Когато боб чорбата е сварена, прехвърлете го от тенджерата в тавата за печене.
Изсипете останалото олио в тиган, добавете брашното и бахара и изчакайте да заври.
Изсипете запръжката в пребранаца, разбъркайте и след това го изпечете боба на фурна за 45 минути във фурната на 200 °C.
Домашният пребранац е готов !