Кисело зеле с праз

Teodora CekovaTeodora CekovaНовак769
18/12/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене70 мин.
Общо80 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 378
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 бр
  • праз - 4 - 5 стръка
  • люти чушки - 2 бр
  • олио - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л. (препълнени)
  • зелев сок - 1 - 2 к.ч.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате зелката на ивици и я запържвате в олиото. Прибавяте почистения и ситно нарязан праз и лютите чушки.

Когато празът поомекне, заливате с равни количества зелев сок и вода и варите, докато ястието остане на мазнина.

Десетина минути преди да отстраните от огъня, сгъстявате с леко препечено брашно. Преди поднасяне поръсвате обилно с черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар